TREKKING BICIKLI

Za sve ljubitelje biciklizma koji osim vožnje po asfaltu I biciklističkim stazama, vole da se oprobaju i na nepristupačnom terenu kao što su šumske staze, livade ili peščani predeli, idealno rešenje je trekking bicikl, koji spaja najbolje karakteristike drumskog I brdskog bicikla. Zahvaljujući svojoj univerzalnosti, ovi bicikli odgovaraju svakom terenu.

Neophodnu čvrstinu bicikla obezbeđuje masivan ram, koji je najčešće od čelika. Na tržištu se mogu naći I ramovi od aluminijuma koji su mnogo lakši. Najkvalitetniji su ramovi od karbona ili titanijuma ali ujedno I najskuplji. Jedan od najbitnijih faktora kod svakog trekking bicikla je njegov upravljački sistem sa optimalizovanim brojem brzina. Većina trekking bicikla ima 27 brzina 3x9.

Da bi trekking bicikli išli dobro ne samo po asfaltu već I po nepristupačnim terenima, ovakvi bicikli imaju po pravilu 28 inča gume sa širinom od 35 mm. Radi boljeg kontakta sa mekšim terenom ovi modeli imaju mnogo grublje šare nego što je to slučaj sa drumskim biciklima. Upravo kod guma postoje velike razlike I među samim trekking biciklama. .. Za one koji vise voze po asfaltnim stazama preporučuju se gume sa tanjim šarama I obrnuto ukoliko se više krečete po brdskim I planinskim stazama radije koristite gume sa grubljim šarama.

Što se tiče kočnica, najčešće se koriste V-kočnice ali u poslednje vreme sve vise se pojavljuju disk kočnice.

STEVENS JAZZ

STEVENS PRIMERA LIFE

TOPlist