GRADSKI BICIKLI - CITY BIKE

Pod nazivom Gradski bicikl ili city bike, podrazumevamo biciklo za svakodnevnu upotrebu. Nisu predvidjena za vožnju po ne pristupačnom terenu, ne mogu da razviju visoku brzinu, al mogu svog vlasnika prevesti sa jednog na drugo mesto udobno i sigurno.

Jeftiniji modeli ovog tipa mogu se naći i po ceni od stotinak eura. Obično su izrađena od najjeftinijih materijala, a kvalitet izrade je takođe nizak. To utiče na rok trajanja, bezbednost i na udobnost prilikom vožnje.

Prilikom izbora gradskog bicikla(city bike) treba obratiti pažnju na ispravno sedenje... a to podrazumeva sledeće: telo se lagano nakloni u napred , stomačni mišii su opušteni a ledja su zategnuta. Na ispravno sedenje utiče veličina rama, volan i visina sedišta koji moraju biti podešeni individualno – prema visini vozača.

RAM BICIKLA

Kako bismo uživali u vožnji bicikla potrbno je izabrati odgovarajući ram, odnosno ispravnu visinu bicikla. Ona ne bi trebalo samo da zavisi na visini vozača . Velićina bicikla se meri u inčima ili milimetrima, u zavisnosti od proizvođača.

Jedan od odlućujućih faktora kod svakog gradskog bicikla(city bike) je matrijal od koga je napravljen i kvalitet obrade. Najčešće se koristi aluminijum ili čelik, aluminijumski bicikli su lakši...

VOLAN

Izbor odgovarajućeg volana može uticati na bezbednost i komfor vožnje. Postoje najrazličitiji oblici volana odgovarajući različitim načinima vožnje.Od pravih volana mogu boleti zglobovi jer ne postoji mogućnost promene držanja. Na primer kod „road bicikala“ važi nepisano pravilo da širina volana ne bi trbala biti šira od širine ramena vozača. Stoga je izbor volana subjektivna stvar, a ukoliko vas bole leđa ili zglobovi , mogući uzrok možete tražiti baš u loše izabranom ili podešenom volanu.

SEDIŠTE

Za ugodnu vožnju na gradskom biciklu (city bike) , je bitno izabrati udobno sedište. Trebalo bi imati amortizere ili pena ili gel jastučiće. Ukoliko planiramo neku dužu relaciju , sedište bi moralo biti sportsko.

BRZINE

Kod reklamnih kampanja veliki akcenat se daje na brzine.... Kod gradskog bicikla(city bike), izreka „čim više tim bolje“, ne bi trebalo važiti. Imati više od 7 brzina za svakodnevnu upotrbu je suvišno, jer nemamo visoke uspone, a prilikom normalne vožnje ne moramo menjati brzine tako često. Postoje i modeli sa 24 brzine, a nama je na raspolaganju da odlučimo da li smo spremni da za taj „luksuz“ doplatimo novac ili se zadovoljimo sa biciklima sa manje brzina.

KOČNICE

Kočnice igraju veliku ulogu kod bezbednosti vožnje i u tom pogledu ne postoji nikakav kompromis. One moraju uvek funkcinisati bez greške, a naročito u iznenadnim situacijama. Kod gradskih bicikala (city bike), se najčešće koriste ručna i nožna(kontra) kočnica, dok se u poslednje vreme sve više pojavljuju hidraulične kočnice. Većina modela ima dve kočnice: prednju i zadnju.

GUME SA ŠARAMA

Izbor guma ima veliki uticaj na kvalitet i bezbednost vožnje. Čim je guma tanja i glatka , tim se postižu veće brzine. To međutim nosi sa sobom i određene nedostatke koji se ogledaju u sledećem: uže gume lošije amortizuju i utiču na stabilnost vožnje.

TOPlist