BICIKLISTIČKI BLOG

Biciklistički blog je rubrika sa člancima o biciklima, biciklizu, pripremama i trninzima. Ovde možete naći i korisne savete i preporuke koje vam mogu biti od koristi


Kako izabrati gume za brdski bicikl?

Gume su jedan od najvažnjjih delova svakog brdskog bicikla. Utiču na kvalitet vožnje, a i na naše novčanike. Da li ste zanli da što je guma skuplja to manje vremena izdrži? Ili da „univerzalna guma“, prilagodjena svim uslovima vožnje ne postoji?

CELI ČLANAKKoliko je poželjno naduvati gumu na biciklu?

Milioni ljudi danas voze bicikl, al se svi ne orijentišu najbolje u tome kako i koliko je najboje imati naduvane gume da bi biciklo išlo dobro, brzo i sigurno. Veliki broj biciklista ima gume nedovoljno napumpane, al ima i onih kod kojih su gume prepumpane. Kako naci to optimalno rešenje?

CELI ČLANAKKAKO SMRŠATI I POBOLJŠATI KONDICIJU NA BICIKLU?

Vožnja bicikla, kao i bavljenje bilo kakvim sportom je zdravo. Pozitivno utiče na srce i krvne sudove, a pored toga možete i da sknete koji kilogram. Kako to postici bez velike muke?

CELI ČLANAKKOJE VRSTE BICIKLISTIČKIH KACIGA POSTOJE?

Biciklistička kaciga bi trebalo da bude sastavni deo opreme svakog bicikliste. Bez obzira da li ste rekreativac, takmičar ili svremena na vreme sednete na bicikl, kaciga je neophodna. Eventualni pad pri visokoj brzini koji biciklo može da dostigne, dovodi do ozbiljnih povreda, a ponekad i do smrtnih slučajeva.

CELI ČLANAKKAKO NAUČITI DETE DA VOZI BICIKL?

Naučiti dete da vozi bicikl, nije jednostavno ni za decu a ni za odrasle. Za decu to znači veliki strah i stres od mogucih padova, dok je za roditelje to neprestana jurnjava za biciklom, pridržavanje sedišta, odgurivanje, ubedjivabje, ohrabrivanje... Hocete da saznate kako to uraditi lakše?

CELI ČLANAKKAKO IZABRATI DEČIJI BICIKL

Želite da vašem detetu kupiteprvi bicikl a ne znate koji je za njega najbolji? Pri izboru dečijeg bickla odlučujuci faktori su ne samo cena i veličina, vec bezbednost i detalji. Vodite računa o jeftinim biciklima, često ne ispunjavaju predvidjene norme.

CELI ČLANAKKAKO IZABRATI BRDSKI BICIKL?

Brdski bicikl (MTB), je prvenstveno namenjen za vožnju po teškim planinskim terenima, ali pri izboru odgovarajucih guma sa plicom šarom, može se koristiti i na tvrdjem terenu. Zbog te svoje osobine je dobar izbor za sve one koji svoje vreme na biciklu provode kako u prirodi tako i u gradu. Ukoliko smo se odlučili za brdski bnicikl potrbno je izabrati odgovarajuci model. Pre svega potrebno je odgovoriti na tri osnovna pitanja:

CELI ČLANAKKAKO IZABRATI BICIKLISTIČKU KACIGU?

Biciklistička kaciga treba da bude satavni deo opreme savakog bicikliste, ne zato što to zakon nalaže ili ne nalže, vec prvenstveno zbog našeg života i zdravlja. Biciklisti spadaju u grupu najranjavijih učesnika u saobracaju, tako da i ne čudi podatak da godišnje na našim putevima pogine nekoliko desetina biciklista. Ova brojka bi bila mnogo niža da se poštuju propisi i koristi zaštitna oprema i kaciga.

CELI ČLANAK


1 2
TOPlist